Παραλίες

Ανακαλύψτε τις παραλίες της Μονεμβασιάς και της γύρω περιοχής.

Εάν θέλετε να κάνετε μια βουτιά στα καταγάλανα νερά του Μυρτώου πελάγους ή του Λακωνικού κόλπου, η Μονεμβασιά και η γύρω περιοχή προσφέρει παραλίες για όλα τα γούστα: με άμμο ή βότσαλο, πολυσύχναστες ή ερημικές, όλες διαθέτουν πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά.

Εδώ θα βρείτε μια επιλογή των καλύτερων παραλιών της περιοχής σε ομάδες σύμφωνα με την τοποθεσία τους και την απόσταση από τη Μονεμβασιά.

Αμπελάκια

Πρόκειται για την πιο γνωστή παραλία της περιοχής και βρίσκεται νοτίως της Μονεμβασίας με καταπληκτική θέα προς την Μονεμβασία και ρηχά πεντακάθαρα νερά που βαθαίνουν ομαλά. Πρόκειται για οργανωμένη αμμώδη παραλία με ψιλή άμμο. Δίπλα ακριβώς υπάρχουν ξενοδοχεία και ταβέρνες.

Πορί

Είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Πελοποννήσου με μήκος περί τα 2χλμ., μέσο πλάτος 45 μέτρα, με νοτιοανατολικό προσανατολισμό. Έχει καταπληκτική θέα προς την καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς.

Ξιφιάς

Βρίσκεται σε απόσταση 7χλμ. από την Μονεμβασία. Είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη και καλά προστατευμένη από μελτέμια και βόρειους ανέμους. Η παραλία είναι αμμώδης, ενώ σε ορισμένα σημεία υπάρχουν βότσαλα και είναι οργανωμένη.

Πορτέλο

Ένα μικρό, κρυμμένο άνοιγμα στη νότια πλευρά των τειχών, μέσα στη «ρίζα» της Καστροπολιτείας, οδηγεί τον επισκέπτη στο γραφικό λιμανάκι του «Πορτέλου». Παλαιότερα, το Πορτέλο λειτουργούσε ως λιμάνι ανεφοδιασμού του κάστρου, αλλά και ως ο μόνος χώρος όπου μπορούσαν να κάνουν μπάνιο οι Μονεμβασιώτες. Το Πορτέλο αναπλάστηκε πρόσφατα και προσφέρει τη μοναδική εμπειρία του να κολυμπά κανείς στη σκιά της Καστροπολιτείας της Μονεμβασίας.

Σίμος

Μόλις 45 λεπτά από την Μονεμβασιά βρίσκεται η καταπληκτική παραλία του Σίμου. Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα και οι αμμοθίνες δημιουργούν φυσική σκιά. Θεωρείται μια από τις ομορφότερες της Μεσογείου και είναι χαρακτηρισμένη ως προστατευμένη περιοχή Natura.

Βλυχάδα

Η παραλία Βλυχάδα ή Γλυφάδα είναι μια από τις ωραιότερες της Πελοποννήσου. Ο συνδυασμός των χρωμάτων βουνού και θάλασσας μαγεύει. Είναι βοτσαλωτή και βρίσκεται ανάμεσα στο χωριό Κυπαρίσσι και την Μονεμβασία, κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά.