Μονεμβασιά

Εκεί που σταμάτησε ο χρόνος...

Ξακουστή στην οικουμένη με τα πολλά της ονόματα, Μονεμβασία, Μονοβασιά, Μαλβάζια, Μενεξέ Καλέσι (Κάστρο των μενεξέδων), Γιβραλτάρ της Ανατολής ή βεράντα της Μεσογείου, η μεσαιωνική καστροπολιτεία διατηρεί ανέπαφη την αίγλη, τη γοητεία και τη σχεδόν μεταφυσική της αύρα και προσκαλεί τους επισκέπτες από τα πέρατα του κόσμου για να τους μυήσει στα μυστικά της. Μόλις διασχίσει κανείς τη γέφυρα, τη Μόνη Έμβαση που έδωσε το όνομά της στην πόλη, και διαβεί την επιβλητική πύλη του Κάστρου νιώθει πραγματικά τον χρόνο να επιβραδύνει και να περνά σε μια άλλη διάσταση. Μπροστά στα μάτια του επισκέπτη ξεδιπλώνεται σιγά σιγά μια αυθεντική μεσαιωνική πολιτεία που σφύζει από ζωή.

Τα αυτοκίνητα και η βουή της καθημερινότητας μένουν οριστικά κλεισμένα έξω από τα τείχη. Εδώ ακούγονται μόνο τα βήματα των διαβατών και των ζώων πάνω στα λιθόστρωτα καλντερίμια και οι σιγανές ομιλίες που αναμιγνύονται με μυρωδιές από μενεξέδες και αγιόκλημα, ενώ τα μάτια δεν χορταίνουν να θαυμάζουν την ομορφιά κτιρίων και τοπίου.

Παραλίες

Εδώ θα βρείτε μια επιλογή των καλύτερων παραλιών της περιοχής σε ομάδες σύμφωνα με την τοποθεσία τους και την απόσταση από τη Μονεμβασιά.

Αξιοθέατα

Ο Βράχος της Μονεμβασιάς με το θρυλικό του Κάστρο αποτελεί αναμφίβολα το βασικό αξιοθέατο της περιοχής και αξίζει να του αφιερώσετε χρόνο για να το εξερευνήσετε απ' άκρη σ' άκρη. Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα ενδιαφέροντα σημεία και αξιοθέατα που περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Εκδρομές

Κοντινές και μακρινές εξορμήσεις θα σας πείσουν ότι ο τόπος αυτός είναι γεμάτος ευχάριστες εκπλήξεις.